Bruger danskerne for mange penge på kosttilskud?

Ikke angivet Ikke angivet,

14/09/2018

Branchen for kosttilskud i Danmark er en milliardindustri, og der bliver solgt flere kosttilskud nu end nogensinde. Flere og flere er begyndt at tage proteinpulver, vitaminpiller, fiskeolie og andre kosttilskud. Der er også flere og flere, der er begyndt at gå op i træning, fitness, sundhed og sin krop. Mange tager kosttilskud fordi de måske ikke lever så sundt, og vil have de vitaminer og minerale kroppen har brug for.

Men er det pengene værd? Det er utrolig svært at sige, for træner man i fitness og ikke får proteiner og kalorier nok, så er proteinpulver jo et rigtig fint kosttilskud. Der findes også et hav af producenter, brands, forhandlere osv. af proteinpulver, og de mange andre kosttilskud. På nettet kan du også finde mange proteinpulver guides og test, som hjælper dig med at finde de bedste produkter på markedet til de bedste priser.


Kan man undgå kosttilskud?

Det kommer an på utrolig meget, det kommer an på hvordan man spiser, hvad man laver til daglig, om man er aktiv osv. Der er ikke noget direkte svar på om man kan undgå det eller ej, for det hele handler også om hvem man er og meget mere.

Spiser du meget mad og træner meget, så kan du jo som person indtage flere vitaminer og mineraler, end en person som ikke er aktiv og ikke spiser særlig meget. Men det at spise meget eller lidt definere heller ikke vitaminer og mineraler, det kommer også an på hvad det så er man spiser meget af. Mange tage ofte en vitamin pille, for at være på den sikre side f.eks.

Der er ingen tvivl om at der sælges utrolig meget proteinpulver i Danmark, da flere og flere personer går op i sundhed og træner. I 2016 var antallet af medlemmer i komercielle centre over 800.000, og det er det højste nogensinde i 2016. Her i 2018, er der ingen tvivl om dette antal er endnu højere. Jeg er ikke personen der skal vurdere om man kan undgå kosttilskud, eller ej. Men man kan nå utrolig langt ved at have styr på sin kost, være sund, spise varireret og være aktiv.

Kilde: