Farvel Lotte Friis

Efter igennem flere år, at have leveret resultat på resultat til Danmark I flere svømme discipliner, har Lotte Friis besluttet sig for at smide dragten og brillerne på hylden, efter en fantastisk karriere i det blå bassin.

Lotte Friis er en af dansk svømning grand ”old ladys”, hvis man nogensinde kan kalde en 29-årig det, men med en karriere på 14 år har hun været med, og vundet så meget, at det i dette tilfælde mere nævnes på grund af anciennitet, og ikke på grund af hendes alder.

Lotte Friises speciale var de lange crawl distancer, og ganske imponerende har hun Danmarks rekorden på 400, 800 og 1500 meter på både kort og langdistance, hendes største rekord er dog verdensrekorden på 1500 meter kortbane, som hun satte i 2009, rekorden er dog blevet slået siden da.

I OL 2008 i Beijing vandt hun bronze i 800 meter fri, men største resultat er dog fra VM i Rom 2009, hvor hun imponerende vandt sølv i 1500 meter fri, for derefter at vinde guld på 800 meteren som den første dansker nogensinde på langbane.

Svømning er en disciplin, hvor man ved lidt snilde og analytisk sans kan finde en edge på bookmakerne, og dermed optimere sine gevinster, og med det rette værktøj går det lettere.

På siden smartbets kan man sammenligne odds, og derved hjælpe sig til endnu større udbytte, eller ROI som det kaldes.

Lotte Friis svømmede i flere år for klubben Sigma Allerød, men skiftede til Herlev Svømning, hvor hun som den første dansker svømmede på kontrakt, derved blev hun Danmarks første professionelle svømmer. Efter OL i 2012 flyttede hun til Nice, hvor hun trænede i klubben Olympic Nice Natation, dette varede ved til 2013, hvor hun skiftede Frankrig ud, med North Baltimore Aquatic Club (NBAC) i USA, for at forberede sig til OL 2016 i Rio.

Lotte Friis er i øjeblikket indehaver af tre Danmarks rekorder i favoritdisciplinen crawl, en på 400 meter fri, en på 800 meter fri, og sidst men ikke mindst en på 1500 meter.

Lotte Friis er også den bedst placerede svømmer i Danmark, i vild med dans med en 5. plads, men med hendes meritter, er en plads uden for skamlen, nok ikke en placering hun vil huske tilbage på.

25 april 2017 sagde Lotte endegyldigt stop for karrieren, en af Danmarks bedste svømmere gennem tiderne, efter at have henrykket og begejstret hele Danmark, og sat Danmark på verdenskortet i crawl valgte hun at stoppe på toppen.

Tak for de fantastiske minder

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere