Løvekongen Cipollini

”Hvis jeg ikke var blevet professionel cykelrytter, havde jeg blevet pornostjerne”,

Mario Cipollini Velo News 27 april 2005

Mario Cipollini var damernes mand, selviscenesættelsens mester, og en helvedes cykelrytter.

Født i 1967 og ud af en cykelfamilie, med hans far amatørrytter, broderen og søsteren ligeledes cykelryttere var der bare en beskæftigelse for Super Mario, og selvfølgelig blev han også cykelrytter selvom ovenstående citat vidner om andre talenter.

Som ung amatør var Cipollini et kæmpe talent med 125 sejre, før han byttede amatørkarrieren ud med en professionel kontrakt med holdet Del Tongo forløberen for Lambre. Allerede til hans første Giro d’Italia vandt han en etape, for selvfølgelig gjorde han det, løvekongen var sulten efter sejre og var umulig at mætte.

Som Cipollinis stjerne voksede, blev han mere og mere eftertragtet, og efter at have kørt nogle sæsoner for GB-MG og Mercatone Uno, skrev han kontrakt med Saeco, hvor Super Mario var tiltænkt rollen som egenrådig kaptajn og stjerne, på et hold skræddersyet til at bringe Cipo frem til spurten intakt, for at muliggøre en plads øverst på sejrspodiet. Super Mario og Saeco skuffede næsten aldrig, som det første hold nogensinde, kørte de med et såkaldt sprinttog dvs. 3-8 cykelryttere på række med Mario bagerst, for så at eksplodere og i de fleste tilfælde destruere alt modstand.

Nu var Cipollini ikke ligefrem en ydmyg herre, manifesteret med matchende tøj og cykler, alt efter hvilken trøje han nu kørte i om det var den grønne point trøje, den prikkede eller den gule eller rosa førertrøje, altid var han klædt til lejligheden, dog også taget lidt til det ekstreme med hans Cæsar udklædning, på cæsars fødselsdato, dette gjorde ham ikke ubetinget populær hos de forskellige grand tours arrangører (Tour De France, Spanien rundt og Giro D’Italia) også selvom hans popularitet blandt cykelentusiaster var skyhøj. Især hans afsky over at cykle i bjerge gjorde, at han i sin karrieres efterår, måtte stå udenfor det fine selskab i Tour de France. Cipollini færdiggjorde aldrig et Tour de France, i de fleste tilfælde, stod han af med det samme feltet ramte de høje bjerge, dette er også grunden til han aldrig vandt Sprinternes kongeetape på Champs-Élysées.

Om du behøver spænding til de næste grand tours, og vil have en bonus oven i, kan du spille på alt mellem himmel og jord til gode odds på Jetbull information om bonussen her.

Da karrieren sluttede, havde Løvernes konge vundet næsten alt, hans rekordliste tæller 12 etapesejre i Tour de France, 42 i Giro d’Italia og 3 i Vuelta a España.

Verdensmester i 2002, italiensk mester i 1996, Gent–Wevelgem 3 gange (mest vindende nogensinde), Milan–San Remo i 2002. 

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere