Tottenham-manager vil skrotte VAR efter fejl

VAR har været til debat, siden Liverpool i sidste weekend fejlagtigt fik underkendt et mål mod Tottenham.
Tottenham-manager Ange Postecoglou vil ikke som hans Liverpool-modpart Jürgen Klopp have kampen i sidste weekend spillet om. (Arkivfoto).

Ritzau Ritzau,

07/10/2023

VAR bør blive droppet, indtil teknologien forbedres.

Sådan lød det fredag på et pressemøde fra Tottenham-manageren Ange Postecoglou ifølge mediet The Guardian.

- Jeg synes ikke, at teknologien er klar til vores sport ... Jo mere vi bruger VAR i øjeblikket, jo værre bliver det, lyder det.

- Det blev indført til brug ved tydelige og åbenlyse fejl. Det virker som alt nu. Vi er ikke rugby, vi har ikke de her spilstop. Det, jeg altid har elsket ved England, var den hektiske fart på fodbolden.

VAR har endnu en gang været til debat, efter at en fejl i Tottenhams 2-1-sejr over Liverpool i sidste weekend betød, at sidstnævnte fejlagtigt fik et mål underkendt.

Det var Liverpools Luis Diaz, der i første halvleg troede, at han havde scoret til 1-0.

Men linjevogteren vinkede fejlagtigt målet for offside. VAR-dommeren fik dog ikke underkendt linjevogterens beslutning, da han blev forvirret om kendelsen fra dommeren på banen.

Det engelske dommerorgan PGMOL var hurtig til at indrømme fejlen og undskylde over for Liverpool, der tabte 2-1 efter et selvmål af Joël Matip i seks minutters tillægstid.

Siden har Liverpool-manager Jürgen Klopp sagt, at kampen bør spilles om. Det melder Postecoglou sig dog som modstander af.

PGMOL offentliggjorde tirsdag en lydoptagelse af dommerteamet og VAR-rummets kommunikation i forbindelse med målet.

Fejlen blev tilskrevet koncentrationssvigt og manglende fokus blandt dommerne Darren England og Dan Cook, som var ansvarlige for kampen.

De blev frataget tjeneste i foreløbigt to kampe, der blev spillet i sidste weekend.

Kilde: /ritzau/