Strejke ved grænsekontrol giver kunstigt skabt kø

Ved danske grænser bruger man politikadetter (praktikanter), til at stå for grænsekontrollen. I tilfælde af strejke/lockout, varsler politiforbundet at det vil skabe kø for danske borgere ved grænsen.

Mange af dem der har passeret grænsen det sidste år, vil nok ikke have oplevet kø. Grunden kan enten være at der ikke var nogen kontrol, eller at kontrollen bare vinkede borgerne forbi uden at kontrollere dem. Selv har jeg har passeret grænsen DE->DK to gange indenfor de sidste 6 måneder, og blev vinket forbi begge gange. Det var på en hverdag i dagtimerne.

Kan der så komme kø ved en strejke/lockout? Meget nemt. Man kan blot begynde at checke alle borgere der vil ind i landet, langt mere grundigt end man hidtil har gjort. Hvis målet er, at alle borgere mindst skal vente ti minutter på at komme igennem, så skal det tage ti minutter at checke, når der er en i køen. Er der en kø på to biler, skal det tage ti divideret med to minutter at checke, og så frem deles. Man kan også bare beslutte sig for, at det skal tage fem minutter per borger, og så bliver køen så lang som den nu bliver.

Hvis du jævnligt passerer grænsen, så læg mærke til hvordan det foregår før og under strejke/lockout. Hvis du oplever, at blive kontrolleret på samme måde før/under, så har jeg taget grundigt fejl. Uanset hvad du måtte opleve, hører jeg det gerne.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere