Vil dit firma helst slippe for udenlandsk konkurrence? Ansæt en socialdemokrat!

Det er en vild historie, der afsløres her af Berlingske Tidende. Tydeligvis har Falck forsøgt at bekæmpe den hollandske konkurrent, Bios, ved hjælp af en dyr og vel-planlagt smædekampagne, der blandt andet omfattede oprettelsen af Facebook-siden "Nej til ambulancekaos" (nu nedlagt).

Bios blev smidt ud og resten er historie (på nær mulige sagsanlæg). Men du kan læse baggrunden for kampagnen hos Berlingske Tidende (kræver abonnement), der skriver:

Peter Goll blev ansat kort tid efter, at Falck havde tabt udbuddet om ambulancedrift til Bios, og ifølge Berlingskes oplysninger blev han hentet ind for at spidse pennen i den modkampagne, Falck planlagde at fremture med. Peter Goll skulle ifølge flere kilder være manden bag den masterplan, der mundede ud i de mange aktiviteter, Konkurrencestyrelsen stempler som »ekskluderende«.

»Peter Goll spiller en hovedrolle. Han bliver hevet ind til at løfte den her opgave, og er en helt central nøgleperson for Falck,« siger en central kilde med kendskab til processen.

Og:


Peter Goll, der i dag er vice president og kommunikationsdirektør hos Københavns Lufthavne, er et kendt navn i kommunikationsbranchen, hvor han har et stærkt netværk. Han har tidligere været spindoktor for daværende justitsminister Morten Bødskov (S).


Og hvem var så de mest bitre kritikere af Bios? Ingen andre end altid iltre Karsten Hønge og Jesper Petersen.


0 Kommentarer

Log ind for at kommentere