Ikke julemarked, men vintermarked

Det uafhængige svenske medie Fria Tider i Sverige har en nyhed om at et belgisk "julemarked" har skiftet navn til "vintermarked" for ikke at støde muslimer (Paywall). 

Den svenske udgave af Metro har nogle "faktagranskere", tilsyneladende en mere professionel udgave af Niels_O's ulidelige mediabiasfactcheck; de har så spurgt de belgiske bagmænd om det stemmer - er det hensynet til muslimer der gør at I har skiftet navn, eller hvad?

Svaret er forventeligt: "Enligt Piet Vanderyse var anledningen till namnbytet att de ville bredda marknaden och göra namnet ”mer neutralt”. På så sätt menar han att de på ett bättre sätt kan marknadsföra aktiviteter som kanske inte har så mycket med julen att göra till fler människor. Som exempel lyfter han skridskobanan och isskulpturerna".

Typisk for "faktagranskere" så stiller man ikke opfølgende spørgsmål, fx "Hvad mener du med mere neutralt"? Jeg mener skøjtebaner og isskulpturer og snemænd, hører da med til et godt, stort julemarked, gør det ikke?

Det hører med til historien at Fria Tider vistnok er mere besøgt end Metro på nettet! (Jeg har desværre ikke lige linket til tallene).

Nå, som Lars Løkke altid hævder: Det har ikke noget med religion at gøre. Lad det være alle faktagranskeres motto.

Læs artikel

5 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere