Ny måling: Sverigedemokraterna er nu det største parti i Sverige

En ny måling viser, at det højreorienterede og indvandringskritiske parti Sverigedemokraterna ville være det største parti i Sverige, hvis der var valg i dag. Faktisk ville næsten hver fjerde svenske vælger sætte kryds ved partiet, viser målingen som meningsmålingsinstituttet Demoskop har lavet for det svenske medie Aftonbladet.

Sverigedemokraterne står ifølge målingen til at få 24% af stemmerne. Dermed overhaler Sverigedemokraterna med partileder Jimmie Åkesson i spidsen det traditionelle magtparti Socialdemokraterna. De får i målingen kun 22,2%, hvilket er det laveste resultat nogensinde i en Demoskop-måling.

Det er første gang, at en måling fra Demoskop har Sverigedemokraterna som største parti, men det kommer ikke bag på partileder Åkesson.

"Jeg er ikke overrasket. Vi har set en udvikling i løbet af hele foråret, der viser, at vi nærmer os Socialdemokraterna", siger Jimmiy Åkesson til Aftonbladet.

Ved sidste valg i Sverige tilbage i 2018 fik Sverigedemokraterna ellers kun 17,5%, mens Socialdemokraterna blev det største parti med 28,3% af stemmerne.

Dermed er Sverigedemokraterna gået kraftigt frem siden valget.

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere