Svensk politologi i Sydsvenskan

Avisen Sydsvenskan holder den socialdemokratiske fane højt og normalt skal man betale for at læse bare en lille notits, men her er for en gangs skyld en artikel som ikke skal betales.

- Udenlandsk påvirkning af valget er en risiko som øges jo nærmere vi kommer valget (9. september)

- Der dukker følelsesmæssige (laddade) spørgsmål op, og så er det nemt for fremmede (her menes sikkert russere) at pusten til ilden

- Indenlandske aktører kan også kaste grus i valgdiskussionerne ved at normalisere populistisk argumentationsteknik som ikke er baseret på fakta, og hvor man kan beskylde hinanden for hvad som helst

- Særlig slemt er det hvis man benytter fx flygtningesituationen til at forklare hvorfor der fx ikke er penge til pensionisterne; man bør holde sig til sagen (sakfrågan)

- osv. osv.

Jeg lærer aldrig at forstå svensk politik, og så tænker jeg på at statsministeren kaldte Sverigedemokraterne for et fascistisk parti. Da han blev bedt om en begrundelse, henviste han til en aldrig færdiguddannet historiker (Henrik Arnstad) der ser fascisme adskillige steder (men ikke på venstrefløjen). Og da de politiske ledere for nylig diskuterede voldtægter i TV, begyndte samme statsminister såmænd at tale om kvindernes forhold i erhvervslivet.

Nå, men de er vel allerede i gang med at forklare hvorfor socialdemokraterne kommer til at tabe stort ved valget.

(Kun tre ud sossernes magtfulde beskidte dusin er i øvrigt mænd; måske det betyder noget)

Læs artikel

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere