DF vil gøre kollektiv trafik gratis

Efter katastrofevalget er Dansk Folkeparti (DF) gået i gang med at rebrande sig selv. Som led i en skarpere klimaprofil har partiets nyvalgte klimaordfører Morten Messerschmidt nu meldt ud, at man i DF ønsker at gøre kollektiv trafik gratis. I første omgang skal tiltaget med gratis kollektiv trafik komme landets fire største byer til gode, og ifølge Messerschmidt er forslaget en måde at tænke klimahensyn ind i trafikplanlægningen:

- Regeringen har sagt, at den vil lægge rigtig meget fokus på at reducere CO2-udledningen fra transporten og varmesektoren.

- Jeg tror, at det vil være en bedre idé at satse på gratis kollektiv trafik end at satse ensidigt på el- og brintbiler, siger Morten Messerschmidt til Jyllands-Posten.

Ganske uvant for DF møder forslaget støtte fra Socialistisk Folkeparti (SF). Karsten Hønge, der er politisk ordfører i SF, er skeptisk overfor finansieringen af forslaget, men har ellers udtalt sig i positive vendinger til Jyllands-Posten:

- Det kunne være interessant at indføre som forsøg. Men så skulle det måske være på de lange strækninger som toget fra København til Aarhus, der i dag er absurd dyrt.

- Inde i byerne er der i forvejen mange, der rejser kollektivt, og her kan man i stedet begrænse bilernes adgang

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere