Minister skrotter 12+ som ny topkarakter

Den nyudnævnte uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) vil nu skrotte den nye topkarakter 12+, som hendes forgænger Tommy Ahlers (V) ellers havde bebudet for få måneder siden. Karakteren 12+ skulle have fungeret som en ny topkarakter, der kunne bruges til at belønne de elever, der tør noget, bringer sig selv i spil og gør noget ekstraordinært. Men nu er karakteren så lagt på is på ubestemt tid, mens den nye minister ser på at lave karakterskalaen om efter sit eget hovede.

"Jeg er ikke fan af 12+-modellen", siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen til Politiken og hun tilføjer: "Det handler om de studerendes trivsel – de synes ikke, 12+ er en god idé".

Danske Studerendes Fællesråd er også glade for, at 12+-karakteren nu er skrottet.

"Vi var bange for, at det ville udgøre endnu et konkurrenceparameter. Vi tror ikke, studerende har brug for mere pres og konkurrence", udtaler formand Johan Hedegaard Jørgensen til Politiken.

Tommy Ahlers mener dog, at minister Ane Halsboe-Jørgensen har misforstået, hvad intentionen med 12+-karakteren var. Han mener stadig, at det er en god idé.

"12+ er for den ekstraordinære præstation. Ikke for den fejlfri. Man må gerne rode lidt. Det skal ikke være perfekt. Havde det været tilfældet, ville jeg forstå bekymringen", siger han til Politiken.

Ane Halsboe-Jørgensen udtaler desuden til Politiken, at hun er i gang med at se på, hvordan karaktersystemet skal laves om, men at hun på nuværende tidspunkt ikke kan sige noget konkret. Dog kan hun afsløre, at noget af det, hun vil se på, er at mindske karakterpresset. Det skal afskaffelsen af 12+-karakteren bidrage til.Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere