Pernille Rosenkrantz-Theil vil vende dansk uddannelsespolitik 180 grader

Altinget.dk har interviewet den nye børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) om hendes visioner for sit ministerområde. Ifølge Rosenkrantz-Theil skal uddannelsespolitikken herhjemme vendes 180 grader, om end det er en helt anden 180 graders vending end den, vi står for her på mediet. F.eks. har hun allerede kort tid efter at hun overtog ministerposten rullet sin forgænger Merete Riisagers (LA) frihedsforsøg tilbage.

Udover at rulle Riisagers tiltag tilbage, har Rosenkrantz-Theil også andre planer for uddannelsesområdet:

”Jeg sidder i spidsen for et ministerium, hvor der skal ske en 180 graders drejning af den måde, man ser uddannelsespolitikken på,” gør Pernille Rosenkrantz-Theil det klart fra sit nye kontor på Frederiksholm Kanal, hvor Altinget Uddannelse møder hende til et interview om ambitionerne som ny børne- og undervisningsminister.

Og hvordan vil 180-gradersvendingen så komme til udtryk?

I kort form kommer det til at ske sådan her: Skolepolitikken skal forankres i brede flertal. Der vil ikke blive søsat forsøg, som der ikke er opbakning til blandt de partier, der traditionelt tegner skolepolitikken i Danmark.

Og så skal der gøres op med de udfordringer, ministeren ser er udløst af et præstationssamfund og ikke af det, hendes forgænger betegnede som en perfekthedskultur.

”Hvis det er en perfekthedskultur og ikke et præstationssamfund, så er man jo fuldstændig fri for ansvar selv,” lyder kritikken fra Rosenkrantz-Theil.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere