Boris Johnson sætter det britiske parlament ud af spil kort før Brexit

Den nyslåede britiske premierminister Boris Johnson har taget et drastisk skridt i hele Brexit-affæren. Onsdag annoncerede Johnson, at han vil suspendere det britiske parlament. Meldingen kommer kort tid før Brexit-deadlinen den 31. oktober, hvor Storbritannien skal træde ud af EU. Suspenderingen vil vare fem uger, hvilket er usædvanligt lang tid.

Johnsons suspendering er kontroversiel, fordi den vil gøre det svært for de øvrige parlamentsmedlemmer at forhindre, at Johnson fuldfører Brexit. Premierministeren har været klar i mælet om, at han agter at gennemføre Brexit, selv hvis der ikke skulle ligge nogen færdig aftale mellem Storbritannien og EU – et såkaldt no deal-scenarie.

Ifølge kritikere sætter Boris Johnson med sin suspendering det britiske demokrati og den parlamentariske debat ud af kraft. Nogle er endda gået så langt som at kalde det, Johnson foretager sig, for et kupforsøg, hvor Johnson med beskidte metoder forsøger at gennemtrumfe sin vilje. For en kritisk vinkel på hele affæren kan anbefales Berlingskes glimrende leder her.


Thumbnail-foto: Chatham House

3 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere