Færøerne trodser Mette Frederiksen: Vil anerkende Jerusalem som Israels hovedstad

På trods af opfordringer fra Mette Frederiksen om at følge "den europæiske linje", går Færøerne nu solo og vil anerkende Jerusalem som israelsk hovedstad. Desuden arbejder Færøerne på at få åbnet en ambassadelignende repræsentation i landet.

Det fortæller den færøske udenrigsminister, Jenis av Rana, ifølge Politiken.

Spørgsmålet om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad er et kontroversielt emne, da både israelere og palæstinensere gør krav på byen. Det er kun få lande i verden, der har anerkendt Jerusalem som hovedstad.

Også statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrede ved et nyligt besøg på Færøerne til, at repræsentationer skulle ligge i Tel Aviv og ikke i Jerusalem. Dermed undgår man at anerkende Jerusalem som israelsk hovedstad.

Den opfordring har Færøerne valgt at modsætte sig, og ifølge den færøske udenrigsminister arbejder man på fuldt tryk for at realisere Jerusalem-planerne.

Større albuerum til Færøerne og Grønland

Tidligere i år har statsministeren talt for at give både Færøerne og Grønland mere albuerum på udenrigspolitikken, så de i højere grad kan udstikke deres egen linje, som Færøerne har valgt at gøre her i forbindelse med Jerusalem og Israel.

Det forøgede albuerum tager Færøerne nu til sig. Udenrigsministeren Jenis av Rana fortæller, at man vil søge penge til at åbne repræsentationen via finansloven.

"Det er de facto en anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad", siger han og begrunder Færøernes Jerusalem-politik med, at kristendommen står stærkt på Færøerne, og at man "elsker Israel".

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere