Amerikansk rigmand og supersponsor i stort opgør med Trumps politik

"Der er tæt på åben krig mellem republikanske pengemænd i et magtfuldt netværk og Trumps administration.

Årsagen er den voksende modstand mod frihandel, som forretningsmændene mener, at administrationen efter præsidentens ønske har kastet landet ud i.

Brødrene David og Charles Kochs netværk Americans for Prosperity, vil frem mod midtvejsvalget i november bruge 400 mio. dollars (ca. 2,5 mia. kr.) på kandidater og kampagner, der støtter deres frihandelsorienterede synspunkter. Og her brydes nu med en lang tradition for at sende pengene efter republikanere.

Første skud blev affyret mandag, hvor netværket afholdt et af sine traditionelle konferencer for donorer, der betaler 100.000 dollars om året for et medlemskab. Temaet var det politiske landskab i 2018, og her kom så meldingen, at netværket ikke vil støtte en republikansk kandidat, Kevin Cramer, mod den siddende demokratiske senator i North Dakota, Heidi Heitkamp.

»Vi kan ikke støtte ham på nuværende tidspunkt,« lød det fra en Koch-talsmand med henvisning til Cramers stemmeafgivning til forskellige lovforslag, selvom sædet under Heitkamp brænder en smule og North Dakota var en stat, som Trump vandt i 2016."

Læs artikel

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere