Demokraternes "New Green Deal" er værre end Uffe Elbæk

Donald Trump kan være nok så meget en katastrofe. Demokraterne har lige gjort det lettere for ham at blive genvalgt.

I skrivende stund har Alexandria Ocasio-Cortez's New Green Deal opbakning fra næsten hele det demokratiske kandidat-felt til næste præsidentvalg. Og det på trods af, at planen er så langt ude, at selv Uffe Elbæk og hans fantasi-baserede politiske program må se sig overgået med flere længder.

Udover at planen skal gøre USA CO2-neutral til år 2030, så opererer den med følgende rettigheder til alle: Statsgaranteret job, bolig, sundhed og uddannelse. Herudover lover planen "økonomisk sikkerhed, til alle, der ikke kan eller vil arbejde". Der er således tale om verdenshistoriens største forsøg med garanteret beskæftigelse (siden Sovjetunionen), kombineret med verdenshistoriens største borgerlønsordning.

Hvor kommer pengene fra? I tilsyneladende ramme alvor foreslår demokraterne, at planen skal financieres med lånte penge, ligesom Anden Verdenskrig blev det. Bemærk her, at den amerikanske stat faktisk ikke har nogen penge. Tværtimod kører man med et massivt budgetunderskud, der kun er blevet værre siden Donald Trump blev præsident.

Du kan læse planen her, i NPR's uredigerede udgave.

Tidligere Starbucks chef og mulig uafhængig præsidentkandidat Howard Schultz kalder planen umoralsk:


Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere