Her er udskriftet af den telefonsamtale, der kan vælte Trump

Nu har det amerikanske justitsministerium offentliggjort et hidtil hemmeligholdt udskrift af den meget omdiskuterede telefonsamtale mellem den amerikanske præsident Donald Trump og den ukrainske præsident Volodimir Zelenskij, hvor Trump angiveligt skulle have presset den ukrainske præsident til at grave oplysninger frem om Joe Biden, der ønsker at blive den Demokratiske præsidentkandidat i 2020, og dennes søn Hunter Biden.

Læs udskriftet her.

Det amerikanske justitsministerium understreger, at udskriftet ikke er et fuldstændigt udskrift af samtalen, men at det stadig giver en god idé om, hvad der blev sagt i samtalen mellem Trump og Zelenskij.

På baggrund af telefonsamtalen har Demokraterne indledt processen med at rejse en rigsretssag mod Trump. På et pressemøde tirsdag aften annoncerede formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, at man ville begynde at se på, hvordan en rigsretssag mod Trump kunne rejses. Foreløbigt skal skal sagen blandt andet først behandles i Retsudvalget, hvorefter den så kan komme til afstemning i Repræsentanternes Hus.

Dermed er der endnu ganske lange udsigter til, at Trump skal stilles for en rigsret. Skulle rigsretssagen kunne rejses, ville det dog kunne vælte Trump som præsident og få ham afsat.

Både Trump og Zelenskij afviser, at der er noget at komme efter i deres telefonsamtale.

2 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere