Trump overvejer at stemple Antifa som terrororganisation

USA's præsident, Donald Trump, overvejer at placere den yderliggående venstrefløjsorganisation Antifa (Antifaschistische Aktion) på USA's terrorliste. Det skriver han på Twitter lørdag.

- Det overvejes at erklære Antifa - den feje, radikale, venstreorienterede gruppe, der går rundt og slår ikkevoldelige folk i hovedet med baseballkøller - for en større terrororganisation, skriver præsidenten.


Donald Trump har gentagne gange kritiseret Antifa. Under et vælgermøde i North Carolina for nylig kaldte han bevægelsens medlemmer for "syge, slemme folk". Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Det er de republikanske senatorer Ted Cruz og Bill Cassidy, der har foreslået at placere organisationen på USA's liste over terrororganisationer. De to senatorer betegner Antifas medlemmer som "terrorister og voldelige, maskerede banditter, der kæmper mod fascisme med egentlig fascisme".

I deres forslag henviser de blandt andet til et overfald på den konservative, amerikanske journalist Andy Ngo. Overfaldet skete under en demonstration i Portland, Oregon, i slutningen af juni, hvor venstreorienterede og højreorienterede demonstranter stødte sammen.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere