Venstreekstremt medie: Som hvid mand er du som udgangspunkt racist - her er guiden til at styre din 'hvidhed'

Det venstreekstreme medie Konfront, der tror på 'radikal udenomsparlamentarisk revolutionær aktivisme og politik' og er tæt knyttet til diverse voldelige Antifa-grupperinger, har lavet en guide, der fortæller hvide mænd, hvordan de skal opføre sig, når de er til fest med folk af andre hudfarver. Som de selv skriver:

Denne kommentar retter sig mod hvide mennesker, da det er på tide, at vi begynder at tage ansvar for vores hvidhed og den racisme, som den afføder.

Efter nogle ifølge Konfront dybt traumatiserende oplevelser til en 1. maj-fest, er de venstreorienterede skribenter altså kommet frem til en række retningslinjer for, hvordan man kan kontrollere sin 'hvidhed'. Spørger man Konfronts skribenter, er hvide mænd som udgangspunkt racistiske i deres opførsel. Heldigvis har de nu lavet en guide til, hvordan man styrer sin 'hvidhed' og den racisme, der følger med den. Hvad skulle man dog gøre, hvis det ikke var for krænkelsesparate venstrefløjsfolk? 

Læs, hvordan du kan lære at styre din egen 'hvidhed' i Konfronts guide herunder:

TAL MED DINE HVIDE VENNER OM, HVAD DET ER FOR EN FEST, I SKAL TIL

Forud for mange fester er der lagt et stort stykke arbejde i at udarbejde retningslinjer for at skabe et tryggere rum. Sæt tid af før festen til at tage en snak med dine venner med udgangspunkt i retningslinjerne, og tag ansvar for, om du og dine venner har forstået, hvad der står.

OVERSÆT TIL PRAKSIS

Der kan være langt fra teori til praksis. Forhold dig aktivt til, hvordan de forskellige retningslinjer vil se ud i praksis for dig og dine hvide venner – det kan være alt fra jeres opførsel på dansegulvet, til jeres outfits eller hvad I betaler i baren.

HOLD DIG OG DINE HVIDE VENNER ANSVARLIGE

Ved ikke at påtale racistisk adfærd, er vi med til at retfærdiggøre den. Gør det til en kultur blandt dig og dine hvide venner, at I gør hinanden opmærksomme på, når I opfører jer racistisk, både til fest og til hverdag. Det kræver øvelse at gøre det til en almen praksis at italesætte racistisk opførsel.

HVIDHED FYLDER!

Hvidhed tager plads og skaber utryghed, så gør det til en vane at være opmærksom på rummet, og ikke kun orientere dig mod dine venner. Tag en pause fra dansegulvet, gå i baren eller udenfor, hvis du opdager, at hvidhed er i overtal i rummet. Nogle gange er den bedste handling ikke at være der.

TAG ANSVAR FOR AT KALDE IND

Hvis du oplever adfærd, du ved er i konflikt med retningslinjerne, så er det dit ansvar at reagere på det, også selvom du ikke kender vedkommende. Ved ikke at stille folk til ansvar, beder du andre – og med stor sandsynlighed BIPOC’s – om at gøre arbejdet, så du kan have en uforstyrret fest. Din utilpashed trumfer ikke den utryghed, hvidhed skaber. Allier dig med en ven hvis du synes, det er svært at gøre alene. Forbered dig evt. i fællesskab og øv med dine venner, hvad gode standardforklaringer kan være, når du kalder nogen ind. Tænk også over, hvordan du kalder folk ind – uden selvhævdelse og unødvendig optrapning af konflikter.

STOP EKSOTISERING AF BIPOC’S

Hvis du har brug for at komplimentere BIPOC’s udseende eller danse tæt op af en gruppe BIPOC’s, du ikke kender, er det ikke anerkendelse, det er eksotisering og i flere tilfælde seksualiseret racisme. Kulturel appropriering er heller ikke anerkendelse, så klip dine locks af, lad være med at tage kimono eller bindi på, og hvis du ikke kan forstå hvorfor, så spørg en hvid ven eller google det – der er masser af BIPOC’s, der har lavet informerende stof, der forklarer det. Hvis du har behov for at vise din anerkendelse, så gør i stedet noget for at støtte rum og fællesskaber, der ikke centrerer hvidhed. Du kunne fx overveje at melde dig til rengøringsholdet, give lidt ekstra til donationsbøtten eller involvere dig i anti-deportationsarbejde.

LÆS IKKE AF PÅ BIPOC’S

Forvent ikke at BIPOC’s bevidner eller roser dit arbejde med din hvidhed. Lad fx være med at fortælle hvor god du var, da du kaldte en racistisk kollega ud. BIPOC’s behøver ikke flere eksempler på racisme.

DEBRIEF MED DINE HVIDE VENNER

Efter festen kan du og dine hvide venner mødes og tale om på hvilke måder, I tog ansvar for jeres hvidhed og på hvilke måder, I fejlede. Del jeres oplevelser og erfaringer med hinanden, og tal om hvordan I kan arbejde med jeres hvidhed til næste gang.

Om lidt er der Nørrebro Pride, og vi opfordrer alle hvide, der har tænkt sig at deltage, til at forberede sig. Vi skal som hvide reflektere over, hvordan vi vil arbejde med vores hvidhed både inden, under og efter priden. Husk dog også, at arbejdet er kontinuerligt og gælder samtlige fester og sammenkomster, som du i fremtiden har tænkt dig at deltage i. Hvis vi som hvide føler, at dette er for meget arbejde, skal vi overveje at blive hjemme. Det er på tide, at den hvide del af venstrefløjen tager sig sammen og påtaler racismen, ændrer vores adfærd og overvejer, hvilke rum vi er med til at skabe.

Noter

1. Queer, trans, intersex, black/indigenous/people of colour

2. Black/indigenous/people of colour

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere