Videnskab skal altid tages med et gran salt

Vær altid på vagt!

Så enkelt kan det siges. Tro aldrig på det såkaldte videnskabsfolk siger er skinbarlige sandheder. Kontroller det selv, og først og fremmest vurdér den såkaldte "sandhed", stil dig selv spørgsmålet: Kan det virkelig være sandt?

Jeg underviste engang på et gymnasialt niveau hvor dansklærere vistnok stadig gennemhegler eleverne med Freuds såkaldte "lære". Jeg påpegede at Freud var en gemen svindler og fusentast, så hvorfor f... skulle eleverne lære om hans tanker, og svaret jeg fik, var at Freuds tanker havde en stor påvirkning på forfatterne på den tid. Den påvirkning skulle eleverne kunne redegøre for!

Suk! I dag hedder problemet CO2-udslip. Det skal begrænses, og det koster, koster, koster. Gu' gør det ej. Du skal bare plante træer, jo flere, jo bedre. Træer elsker CO2, de lever faktisk af det! Banal visdom. Gør dog for h... Sahara grøn igen, vi kender teknologierne.

Og så er jeg så gammel at jeg også har undervist på en lærlingeuddannelse tilbage i tiden; så langt tilbage i 60'erne at de stakkels lærlinge blev påduttet teorien om lysets udbredelse i æteren! Den teori døde ellers med Einstein! Jeg var rystet.


Læs artikel

5 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere