Værd at læse

00

The "missing" handshake: Sådan skaber man fake news & falsk historie

Fredagens topmøde mellem Donald Trump & Angela Merkel viste et fint eksempel på, hvordan mainstream media skaber "fake news" - dette er historien om The "missing" handshake:

Næsten samtlige medier, også 180grader, havde lørdag kørt historien om, at Trump ikke gav hånd til Angela Merkel, da fotograferne bad om det ved fotograf-poolen - som man kan se på videoen.

En søgning på google trump+merkel viser, at det var næsten alle medier.

Ingen ved, hvorfor de ikke gav hånd. Om det måske skyldes, at Trump ikke bemærkede, at Merkel gerne ville please fotograferne - eller om det skyldes, at Trump generelt ikke lader sig bosse rundt med af pressehorden. Dette er de to mest sandsynlige forklaringer på videoen.

Alligevel har the "missing" handshake genereret myriader af tweets og artikler med spekulationer i, hvorfor Trump ikke ville give Merkel hånden. Alt fra de sædvanlige tweets om, at Trump er syg, dum, uhøflig, kvindehader, psykopat og racist - til spekulationer i de såkaldt seriøse mainstream medier, om at mødet var "akavet", "pinligt", og at Trump er diplomatisk nybegynder - f.eks. Jyllands-Posten.

Kun enkelte medier skrev den sande historie - at Trump og Merkel gav hånd adskillige gange i løbet af besøget:  "The two leaders shook hands and smiled for the cameras before entering the West Wing."

De viste endda billeder af det

Det kan ikke undre nogen, at Donald Trump kalder de engang så hæderkronede nyhedsmedier som CNN, New York Times, Washington Post for "fake news media".

Mere bekymrende er det, at Trump-Merkel mødet nu vil gå over i historien som "et akavet møde", hvilket det abslout ikke så ud til at være, bedømt ud fra pressekonferencen.

Det eneste, der virkede lidt akavet var Merkels reaktion, da Trump jokede om, at en af de ting, de havde til fælles var, at de begge blev overvågede af Obama.

Men dette er jo ikke nyt. Som Leo Tolstoy skrev: “History would be a wonderful thing - if it were only true.”


OBS - edit: Det hvide Hus' pressechef Sean Spicer sagde søndag aften, at Trump ikke hørte Merkels handshake request:

Spicer: Trump didn’t hear Merkel’s handshake request

Læs artikel

3 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere